вівторок, 28 серпня 2012 р.

Богатирі з булавами.


Савченко 2.6.50*
 
"Котигорошко та Кирило Кожум'яка на полюсі Землі кидають вертикально вгору булави. Перша впала на Землю через тиждень, а друга - через 30 днів. Оцініть, на скільки відрізняються їх початкові швидкості."

понеділок, 27 серпня 2012 р.

Вирощуємо кристал в домашніх умовах

Як виростити кристал? 

Найбільш поширеним є три способи вирощування кристалів:
     - з розчину, 
     - з розплаву, 
     - з пари.

При вирощуванні свого кристала дотримуйся наступних правил:

1. Приготуйте насичений водний розчин солі (1. Кухонної солі, 2. Мідного купоросу CuSO4·5H2O).

(Для цього налийте 0,5л дистильованої або добре кип’яченої води і нагрійте її до 60-70°С. Потім у воду обережно насипайте відповідну сіль (195г кухонної солі; 150-200г мідного купоросу на 0,5л води) і, помішуйте доти, поки речовина не перестане розчинятися. Профільтруйте отримане в іншу посудину, де вирощуватимете кристал).

четвер, 23 серпня 2012 р.

Атмосфера


Склад атмосфери
 
Відомо, що вже тривалий проміжок часу склад атмосфери Землі є стабільний, попри найрізноманітніші старання людини його змінити: 78% азоту, 21% кисню та  0,9% аргону. Правда, ще є невеликі домішки вуглекислого газу, водяної пари та крихітна частка неону, гелію, криптону, озону та водню. Вміст інших газів є доволі незначний. Склад атмосфери визначається геологічною історією планети, а також тим, що всі гази атмосфери повинні знаходитись в хімічній рівновазі один з одним, з океанами та з речовиною земних порід.

вівторок, 21 серпня 2012 р.

Теплова рівновага планет


Як визначити температуру планети?



В даний час бурхливо відкриваються планети за межами Сонячної системи, і нас надзвичайно цікавить питання визначення параметрів цих екзопланет, від значення яких залежить придатність їх поверхонь для проживання людей.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...