неділю, 13 вересня 2020 р.

Місячно - земні зв'язки

 Місячне гальмо
неймовірне - поряд

Місяць та його вплив на Землю

Причиною походження припливів люди з давніх-давен вважали Місяць. Він притягує собою воду Світового океану, і в результаті в океані утворюється водяний "пагорб". Цей пагорб стоїть на місці навпроти Місяця,а Земля обертається навколо своєї осі. Наступаючи на берег, вода, що піднялася викликає припливи, а відступаючи - відпливи. Така теорія припливів видається доволі природною, але призводить до суперечності. Виходить, що припливи мають спостерігатися один раз на добу, а в дійсності вони бувають кожні 12 годин.

Першу теорію припливів, яка пояснює це явище, запропонував І.Ньютон незабаром після відкриття Закону Всесвтнього тяжіння.

Для вивчення цього питання використаємо поняття сил інерції. Відомо що в системі відліку, яка обертається можна користуватись законами Ньютона, якщо до сил взаємодії між тілами добавити сили інерції.

Земля обертається навколо навколо своєї осі, навколо Сонця і... навколо Місяця. Хоча про це обертання зазвичай забувають, саме воно







на Землі почнуть дути сильні вітри, піднімуться пісчані бурі... Але відбудеться це ще не дуже скоро, і людство обов'язково вигадає, як захиститися від такого лиха.


За матеріалами НЕСАМОВИТОЇ ФІЗИКИ 
Андрія Варламова та Лева Асламазова.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...