неділю, 14 серпня 2011 р.

Плащ – невидимка


Плащ – невидимка або із світу казок

Монтаж чи реальність?

        Усі ми вийшли з дитинства, з країни мрій, казок та чудес. Згадуючи цей дивовижно щасливий час, мимоволі зауважуємо, що багато чого вперше ми почули саме з казок, з тих народних переказів, на яких виросло багато поколінь.
      
  Аналізуючи найбільш давні із них, зауважуємо, що те про що мріяли наші прапредки, сьогодні стало реальною дійсністю. Нікого не дивують балакучі ящики (радіо), водяна гладь, на якій можна побачити далекі краї та тридев’яте царство (екран телевізора та монітор комп’ютера), тарілочка з яблуком, за допомогою якої можна побачити та порозмовляти з рідною людиною, котра зараз далеко (відеотелефон). Нікого сьогодні не дивують літаючі чоботи, та кожен може політати на килимі (правда сидіти прийдеться в комфортабельному кріслі літака). Пристрої заполонили наше життя, і уявити собі як обходилися наші предки без цього всього вже важко.
        Дещо з казок стає реальністю в наш час – я про плащ-невидимку чи шапку-невидимку. Звичайно, не всі пам’ятають саме цю українську народну казку, але всі бачили, як вміло ховалися під цим плащем герої книги Джоан Енн Роулінг «Гаррі Поттер» та відважні хоббіти - герої кінотрилогії «Володар перстенів».
        З 2009 року постійно просочується інформація з наукових журналів про попередні моделі цього диво-плаща. Звичайно, попереду всіх – японці (нація, на котру слід рівнятися). Цікаво, як працює фізика цього плаща? Мої уявлення грунтувалися, до сьогодні, на одягу із надтонких світлопроводів нескінченно великої кількості, котрі заставляють огинати світлові промені тіло людини. Інший спосіб – мініатюрні відеокамери, котрі проектують зображення з протилежної сторони людини на плащ, котрий одночасно є екраном.

        Те, що запропоновано на відео, дещо інше. Розберусь, обовязково напишу. 

А зараз – приємного повернення в світ казок, чудес та мрій.



Зацікавило? А як вам таке?



Скоро на навчання. Чи може клас (або ті, що є у Львові) провести декілька годин в лабораторії? У вересні часу на забави не буде? Якщо будуть бажаючі, то скиньте на ел.пошту списки бажаючих.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...